Vi købte færdig dejbunde
med hjem, fra Alsace,
det her skulle prøves.


Der er prøvet med en
blanding af cremefraiche og
ricotta ost, der er prøvet med
iblandet persille.
der er prøvet en tysk version
hvor der kommes en ægge-
blomme i chremefraichen.
og Ups så slap færdigdejen op.


Den hjemmelavede dej, er en
pizza dej, rullet meget meget tynd


Du får derfor opskriften på lyn
versionen, lavet på tortillas.







ingredienser:
løg
bacon
cremefraiche
salt og peber

Så går vi igang



Skær et par skiver røget
bacon, og skær dem i tern.
svits dem på panden til de
er let gyldne.


Halver løget og skær i
tynde skiver

Herefter steger du løgene
bløde, ved svag varme, i
fedstoffet fra baconen.

Bagetiden for en færdigbund
er kort hold øje. der er ikke langt
fra gylden til sort.


på færdigbund er bagetiden
ca. 4-5 minutter.

På rå dej er bagetiden 8-12 minutter

Vigtigt! hvis du bager på en alm.
bageplade, skal den blive i ovnen,
så den ikke mister varme. Overfør
flammkuchen til pladen på et stykke
bagepapir


At lave flammkuchen, er så simpelt
at det er lige til at få tårer i øjnene af.


Så det er bare med at komme igang


Jeg har prøvet med cremefraiche
9% og 18%, kan ikke udelukke at
den bliver bedre med en endnu
federe cremefraiche. Men Men


flammkuchen er absolut
også egnet til grillen, uanset om
du bruger kul eller gasgrill.
Husk blot at stenen skal være
gennemvarm, for at du får en
sprød bund













Vi prøvede også andre
spændende menuer på
vores tur. Men ikke alle
røg på favoritlisten



Her til højre .....................
Ninna får Eierkuchen, mens
jeg får  Escargot cassolet.

Altså fransk biksemad med
snegle.
Smagte rigtig godt, men jeg havde
lidt svært ved at synke de der
snegle


Fik også en omgang
sauerkraut Alsace

God men ikke med så
meget kraft som den
tyske


 
Flammkuchen en specialitet fra Alsace
Flammkuchen
Uhm!
Umiddelbart er det ikke lige mig. tænk dig et
meget tyndt stykke brød, med cremefraiche,
løg og bacon. Ja du læste rigtigt - cremefraiche.

Men selvfølgelig skal det prøves, og vupti! den
er på favorit listen. Unbelievable.

Tænd ovnen på 250 grader i meget god tid.
Hvis du bruger bagesten, mindst en time før,
ligesom til Pizza


Cremefraiche 18% røres med salt og peber
og smøres på tortillasen eller den hjemmelavede dej

Kom fyldet på, og nu er flammkuchen klar til ovnen
Escargot cassoulet
Lav din egen hjemmeside med mono.net